Tre bra tips för dig som ska sälja guld

Sälja guld? Det är inte särskilt svårt och det finns flera försäljningsalternativ att välja bland. Däremot finns några saker som kan vara värda att fundera och kolla närmare på – nedan följer några bra tips inför en eventuell försäljning.

Ta reda på vilka alternativ som finns

För dig som ska sälja guld är det bra att det finns flera olika alternativ. Det ena behöver inte vara bättre än det andra men det är förstås bra att veta vilka vägar som är möjliga:

  • Sälja guld på nätet – Ett snabbt och enkelt sätt att sälja guld är att leta upp ett företag som säljer och köper guld på nätet. Det finns flera sådana aktörer och det går bra att skicka in föremålen med post. Vid affär betalas pengarna ut direkt till ett angivet bankkonto.
  • Sälj privat – Att sälja guld privat är ett annat alternativ och även det kan göras på nätet, via olika annons- och auktionssajter. Tänk dock på att se över möjligheterna till säkra betalningar och om föremålet ska skickas behöver det naturligtvis skickas på ett säkert sätt.
  • Sälj till guldsmed – Ett tredje alternativ är att besöka en lokal guldsmed för att se om det finns möjlighet att sälja där. Det kan kännas tryggt att göra affären ”face to face” även om det kanske inte är det alternativ som ger bäst betalt.

Se till att jämföra priser när du ska sälja guld

Ett viktigt tips för den som vill ha så bra betalt som möjligt vid en eventuell försäljning är såklart att kolla vad priserna för dom olika alternativen ligger på. Företag på nätet erbjuder till exempel ibland prisgaranti medan den lokala guldsmeden troligen inte gör det.

Vänta – om det inte känns bra

Att sälja guld kan ge extra klirr i kassan – men känns det inte helt bra är det kanske bättre att vänta till ett annat tillfälle. Kanske är det gammalt arvegods eller annat med ett högt affektionsvärde som ska säljas och när det är sålt går det inte att få tillbaka. För att slippa eventuell ånger kan det kort och gott vara värt att ta det ett extra varv – är det värt pengarna eller mer värt att behålla det aktuella föremålet? Sparas det kan det alltid säljas vid senare tillfälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *