Så arbetar en interim supply chain manager

En interimschef för supply chain arbetar med ett företags logistiska strategi, inköp och frakt. Kort sätt kan man säga att det innebär överseende av hela kedjan, från inköp till att produkterna kommer ut till företagets kunder. De senaste tio åren har företag mer och mer fått upp ögonen för fördelarna att hyra en interim supply chain manager för att i grunden förbättra och effektivisera företagets supply chain och maximera produktiviteten.

Ökat fokus på supply chain och logistik

I takt med att e-handeln har gjort det enklare att snabbt jämföra pris och kvalitet över internet har företag också behövt anpassa sig för att överleva i det nya affärsklimatet. Där har vikten av att ha en fungerande supply chain blivit uppenbar för att hålla sig relevant och för att se till att vinsten är tillräckligt stor. Det blir lätt onödiga kostnader i denna del av processen om det inte fungerar på bästa sätt, och att förändra ett företags supply chain krävs ofta stora omorganiseringar.

Planering av produktionskapacitet och säkerställer leveranssäkerhet

Något av det viktigaste för ett företags vinst är att produktkapaciteten är så stor som möjligt. Leveranssäkerheten är även mycket viktig eftersom brister i denna kan påverka kundens relation till företaget. Här kan en interimschef för supply chain med nya ögon se vad som inte funkar och göra nödvändiga förändringar.

Optimering av företagets logistiska flöden

För att ett företag ska fungera behöver logistiken fungera problemfritt och dessutom på bästa möjliga sätt. Olika sätt att optimera logistiken är genom att identifiera vilka faktorer som behöver förbättras för att förbättra företagets produktivitet. Några exempel på detta är:

  • Identifiera och välja de bästa leverantörerna.
  • Välj de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna.
  • Hitta automatiska lösningar för att hantera ordrar och leveranser.

Interim supply chain manager – kan förbättra ett företags affärsmodell

Att reformera ett företags supply chain i grunden är lättare sagt än gjort. Det är dock ett stort steg för att förbättra affärerna och göra företaget mer lyckat. En interimschef för supply chain har ofta stor erfarenhet av dessa tillfälliga uppdrag, och har ett utarbetat arbetssätt för att identifiera problem och brister och genom detta förbättra affärerna för företaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *