Så är det att arbeta som låssmed i Göteborg

Är det dags för dig att välja eller byta karriär? Kanske funderar du på något helt nytt – ett yrke som är både praktiskt och socialt? I så fall kanske låssmed kan vara något för dig. I just den här texten kan du läsa mer om hur det kan vara att arbeta som låssmed i Göteborg – vilka typer av uppdrag man kan tänkas få, samt hur mycket man tjänar.

Vad gör en låssmed?

En låssmed kallas även för låstekniker, och med tanke på namnet är det kanske inte så svårt att lista ut vad yrket går ut på. Den som arbetar som låssmed får säkerligen rycka ut ganska ofta för att hjälpa personer som tappat sina nycklar. En låssmed kan alltså låsa upp lås och dörrar men yrket kan innefatta betydligt fler och mer varierande uppdrag än så.

Under en vanlig arbetsdag som låssmed i Göteborg är det inte bara vanligt att rycka ut för att hjälpa en kund, utan det är också vanligt att kunderna kommer in och vill ha hjälp. Det kan till exempel handla om att kopiera en eller flera nycklar, att välja ett nytt lås till ytterdörren och givetvis att få det monterat och installerat.

Som låssmed är det även vanligt att man hjälper olika typer av företag. Det kan till exempel vara med följande:

  • Montera dörrstängare och passagesystem
  • Installera kassaskåpslås

Det är heller inte helt ovanligt att låssmeder/låstekniker arbetar med larm och kameraövervakning. Eftersom man arbetar nära sina kunder, som alltså kan vara både privatpersoner och företag, är det ett socialt yrke som kräver att man har social kompetens. Det är viktigt att kunna hålla en god kontakt och dialog med kunden för att arbetet ska motsvara deras förväntningar.

Lön för en låssmed i Göteborg

Hur mycket tjänar man då om man arbetar som låssmed i Göteborg? Att säga en exakt lön är svårt, som för dom flesta yrken, men går man på vad snittet tjänar så ligger lönen på ca 31 000 kronor i månaden. Givetvis kan saker så som till exempel erfarenhet påverka hur mycket man tjänar och lönen kan därmed vara både högre och lägre. Lönen kan givetvis också påverkas beroende på om man är anställd eller egen företagare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *