Om Flexkontot och deras flexibla kontokrediter

Vi lever i en värld där vikten av ekonomisk flexibilitet ökar alltmer. Därför släpps också nya finansiella produkter för att möta detta behov. En sådan är den som Flexkontot tillhandahåller, nämligen en kontokredit med flexibla uttag och möjligheten att låna upp till 30 000 kr. Faktum är att de under vissa förutsättningar även lånar ut pengar till låntagare med betalningsanmärkningar. Läs vidare så berättar vi mer!

Vad är Flexkontot?

Flexkontot är en aktör som tillhandahåller kontokrediter. De låter dig låna pengar upp till en viss gräns (i detta fall upp till 30 000 kr), utan att du behöver använda hela summan på en och samma gång. Du har istället möjlighet att göra uttag när du behöver, upp till ditt kreditutrymme. Och du betalar bara ränta på den summa som du faktiskt använder.

Några viktiga egenskaper som kännetecknar dessa kontokrediter är:

  • Flexibla uttag. Du kan göra uttag från din kontokredit närhelst du behöver.
  • Snabb ansökningsprocess. Med hjälp av BankID kan du snabbt och enkelt ansöka om en kredit.
  • Betalningsfri månad. Det kan vara möjligt att få en betalningsfri månad, beroende på din ekonomiska situation och kreditvärdighet.
  • Utan UC. Företaget inhämtar sina kreditupplysningar via Bisnode, inte UC. Detta kan vissa låntagare se som en stor fördel.

Så ansöker du om en kontokredit

Om du vill ansöka om en kontokredit hos Flexkontot gör du så här:

  1. Ansök. Du fyller i ett ansökningsformulär på nätet och identifierar dig med BankID.
  2. Kreditupplysning. En kreditupplysning görs via Bisnode.
  3. Besked. Om din ansökan godkänns beviljas du en kontokredit.
  4. Utbetalning. Du har nu tillgång till ditt kreditutrymme och kan börja göra uttag. Utbetalning sker vanligtvis samma dag som din kredit beviljas och du ansöker om ett uttag.

Återbetalning

När det kommer till återbetalningen av krediten varierar storleken på det lägsta belopp som du behöver betala. Du ska generellt sett betala tillbaka antingen en viss andel av det utnyttjade beloppet, eller ett minimibelopp om beloppet ifråga är väldigt lågt. I vissa fall har du möjlighet att skjuta upp betalningen genom att utnyttja en betalningsfri månad. Läs mer om denna kredit och hur den fungerar på långivarens webbplats!