Olika slags kontorshotell i Stockholm

I Stockholm finns ett mycket brett utbud av kontorshotell och som företagare är det värt att jämföra de olika alternativen och sedan avgöra vilket som passar bäst. Är det Co-working i öppen kontorsplats eller ett helt eget kontor med all service som kan tänkas behövas?

Hyr enstaka timmar eller dagar

Det finns flera kontorshotell som specialiserat sin verksamhet mot de företagare som bara behöver kontorsplats ett par timmar eller dagar då och då. Det kan exempelvis vara personer som reser mycket i tjänsten eller personer som bara är i Stockholm någon dag innan resan går vidare. Att då teckna långa avtal är knappast lockande. Då passar det bättra med en lugn kontorsplats, ofta centralt, som är tillgänglig under kontorstid.

Öppen plats – För dig som inte behöver eget kontor

Nästa steg passar för företagare som önskar ha tillgång till en kontorsplats 3 – 4 dagar i veckan men inte behöver sitta på samma plats varje tillfälle. Ett billigt och flexibelt alternativ är att teckna abonnemang på en Co-work plats. Det är ofta ett öppet kontorslandskap där allt från kopiator och kaffemaskin till soffor att slappa i finns tillgängligt.

Ibland finns det även ”tysta avdelningar” på dessa kontorshotell. Där förväntas man varken prata med andra eller i telefon. Den öppna planlösningen innebär att någon förvaring inte finns för datorer och annat. Allt förväntas därmed tas hem efter varje arbetspass.

Eget kontor i större fastighet

Finns behovet att ha dator, pärmar och annat kvar på kontoret och möjlighet att låsa in dessa? Då är det ett helt eget kontor som krävs. De flesta kontorshotell i Stockholm är uppbyggda av ett flertal mindre kontor med gemensamma ytor så som toaletter, kök, matsal och vilorum. De större anläggningarna har även egen reception som kan ta emot gäster och hjälpa till med vissa administrativa ärenden. Exempelvis går det ibland att koppla telefonen till receptionen när det inte finns någon på företaget som kan ta emot samtalet.

Detta blir självklart det dyraste alternativet men samtidigt ges ett helt eget kontor där de anställda kan arbeta helt avskilt från andra och utan risk att bli störd. Dessutom finns ingen risk att någon ser sekretessbelagd information.

Välja kontorshotell i Stockholm

  • Behövs eget kontor eller räcker öppet kontorslandskap?
  • Hur många dagar i veckan behövs platsen?
  • Behöver det vara i centrala Stockholm eller fungerar förorten?
  • Bör det finnas reception som kan hjälpa till med vissa tjänster?
  • Vad får det kosta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *