Flera möjliga skäl att ansöka om företagslån som aktiebolag

Är ditt företag i behov av ett företagslån för aktiebolag? Om så är fallet bör du börja denna viktiga och affärskritiska process med att ta reda på hur mycket pengar som behöver lånas. Dessutom är det viktigt att du gör en analys av hur mycket pengar ditt företag faktiskt har råd med att låna. Denna siffra kan variera utifrån företagets faktiska och beräknade framtida intäkter.

 

Denna del av processen kan vara lite knepig om du driver ett företag där verksamheten påverkas mycket av olika säsongsmönster. För om kassaflödet plötsligt börjar dyka nedåt kommer företaget inte längre ha råd att betala ett fullt lika stort lån. Några andra faktorer som du kan vilja ta hänsyn till är företagets utgifter för löner, inköp av lagervaror, underhåll av utrustning samt övriga återkommande kostnader.

 

När du har fått koll på hur mycket pengar som krävs vet du kanske redan vad du ska använda pengarna till. Annars kan du låta dig inspireras av nedanstående vanliga användningsområden!

3 vanliga skäl att ansöka om ett företagslån som aktiebolag

Det finns många möjliga skäl att ansöka om ett företagslån som aktiebolag. Några av de vanligaste syftena med dessa lån är att finansiera:

 

  • Inköp av utrustning eller insatsvaror. Många banker och långivare erbjuder företagslån till aktiebolag där lånen är öronmärkta för detta syfte. Inköp av maskiner och utrustning är ett av de vanligaste syftena med dessa lån. Med detta sagt kan ditt företag även vilja låna pengar för att till exempel inreda kontoret eller för att fylla på lagret av insatsvaror.
  • Inköp av lagervaror. Ett annat vanligt skäl till att aktiebolag väljer att låna pengar är för att finansiera inköp av lagervaror. Detta kan med fördel göras med hjälp av en kreditlina men även genom ett helt vanligt företagslån. Ibland kan ditt företag helt enkelt behöva fylla på med lagervaror trots att kassaflödet för tillfället är ansträngt.
  • En expansion. Du kanske har storslagna planer på en expansion där ditt företag växer sig större på något sätt? Om så är fallet kan du behöva ansöka om ett lån för att kunna finansiera denna expansion. Även detta är ett vanligt ändamål med de lån som aktiebolag ansöker om.