Är Hallon bästa mobila bredbandet för dig?

I en stor jämförelse, från 2021, fick mobiloperatören Hallon ”Bäst i Test”. Vad låg bakom betyget och betyder det verkligen att det är bästa mobila bredbandet för dig?

Det går med lätthet att hitta ett tiotal tester på mobila bredband online. De olika testerna har delvis olika vinnare – vilket beror på vad testet har fokuserat på. Det finns exempelvis de som enbart fokuserar på pris per GB, de som bara testar hastigheten osv. I ett större test, där flera faktorer ställs mot varandra, vann Hallon första priset. Operatören fick 93/100 i betyg och på andraplats kom Chilli med 88/100.

Men att titta på slutbetyg kan ändå vara lite missvisande. Bästa mobila bredbandet för dig – är inte nödvändigtvis det bästa alternativet för din granne.

Hallon – Bäst i Test?

I testet gavs Hallon höga poäng mycket tack vare:

 • Låga prisnivåer
  Hallon är ett budgetmärke och ger därmed en stor surfmängd i förhållande till pris. Att betalning enbart kan ske med kort ansåg panelen bara var en fördel på fakturabeloppet automatiskt dras. För personer som hellre betalar via faktura är därmed inte Hallon det bästa alternativet.
 • Kundtjänst
  Även kundtjänst ges högt betyg. Detta trots att Hallons kundtjänst inte kan nås via telefon. Testpanelen pekar istället på att företaget lätt kan kontaktas via chat vilket även har vissa fördelar med telefonkontakt.
 • Täckning
  Hallon använder 3´s nät vilket innebär att det är dess täckningskarta som ska användas för att se var operatören har bra täckning och var andra operatörer bör väljas.

Är Hallon det bästa mobila bredbandet för dig? Inte nödvändigtvis. Är det enbart pris som är avgörande så kan det mycket väl vara det. Finns däremot önskemål om att kunna ringa till kundtjänst, betala med faktura eller få lika bra täckning som Telia bör annan operatör väljas. Detta test visar, i likhet med många andra, att det är flera faktorer som avgör vilken som är bäst samt att testerna blir subjektiva utifrån testpersonernas åsikter.

Välj bästa mobila bredbandet för dig!

 1. Täckning – Utan täckning spelar det ingen roll hur bra abonnemang som tecknas.
 2. GB – Avgör hur många GB som behövs.
 3. Jämför priset – Välj abonnemang utifrån lägsta pris i förhållande till GB

Men som visas ovan finns det även andra faktorer som kan vara avgörande i val av abonnemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *