Uteprodukter som parkbänkar & papperskorgar viktiga för utemiljöer

Föreställ dig en äldre herre som sitter på en parkbänk och läser en tidning samtidigt som han dricker kaffe ur en pappersmugg. Samtidigt spatserar ett äldre par längs en gångväg i parken tillsammans med sitt barnbarn. Barnbarnet är ivrigt och vill att paret ska gå lite fortare. Bilder som dessa etsas fast i våra sinnen och skildras ofta i såväl tv-serier som filmer. Men för att de ska bli verklighet krävs bra uteprodukter som parkbänkar & papparskorgar. Dessa är nämligen viktiga för våra offentliga utemiljöer.

Uteprodukter som parkbänkar & papperskorgar och andra faciliteter behövs

Det finns flera olika skäl till att uteprodukter så som parkbänkar & papperskorgar för offentlig miljö är viktiga för offentliga utomhusmiljöer. Till exempel kan avsaknaden av utomhusmöbler och andra faciliteter få äldre vuxna att hålla sig borta från de lokala parkerna. Detta då dessa inte är utformade utifrån deras specifika behov och preferenser.

 

Men utöver utomhusmöbler som dessa är det även viktigt att ha följande saker i åtanke:

 

  • Gångstigar och vandringsstråk lyser ofta med sin frånvaro. Tyvärr har många parker utegym, korgar för frisbeegolf och möjligheter till andra aktiviteter. Samtidigt saknar de ofta en bra gångstig samt närhet till vandringsleder och liknande. Detta får många vuxna besökare att hålla sig borta från parkerna till förmån för andra offentliga ytor.
  • Glöm inte bort att göra det möjligt att träna i parken. Som vi redan har nämnt finns det idag utegym i många offentliga miljöer. Men om så inte är fallet i er lokala park bör ni utan tvekan överväga att skaffa er ett sådant. Ett utomhusgym som är utformat för vuxna personer kan nämligen öka tillströmningen av besökare till parker och andra offentliga utomhusmiljöer. Detta samtidigt som lokalinvånarna kan hålla sig i form på ett enkelt och smidigt sätt.
  • Låt parkens besökare slipa på sina schackkunskaper. Utöver att tillhandahålla uteprodukter som parker & papperskorgar samt utomhusgym och vandringsstråk kan ni även göra mer för att locka besökare till parken. Detta bland annat med spel och aktiviteter. Varför inte ställa ut ett överdimensionerat schackbräde med tillhörande pjäser och andra små roliga spel? Även dessa kan locka till sig fler besökare.