Övervakningskamera till hemmet – funktioner som är bra att ha

Funderar på att skaffa en övervakningskamera till hemmet? I sådana fall finns det ett par funktioner som är bra att titta lite närmare på. Det finns en uppsjö av modeller på marknaden – så det är bra att göra lite research innan man bestämmer sig.

Här skriver vi mer om funktioner som:

  • Nattläge
  • Rörelsesensorer
  • Vidvinkel

Zoom och förflyttning på distans

En del modeller, som tycks vara i minoritet bland kameror för hemmabruk, erbjuder funktionen att zooma och luta kameran från mobilen. Det är långt ifrån alla som behöver den här funktionen, men det kan vara en god idé om man har ett stort område att övervaka. En sådan övervakningskamera tenderar att vara lite dyrare, men skulle potentiellt kunna vara ett alternativ till att köpa två kameror. Således kan det faktiskt spara pengar.

Vidvinkel

Om du ska bevaka ett stort område men inte vill betala för rörelse- och zoomfunktioner, kan det vara en god idé att investera i en övervakningskamera med ett brett synfält. Kom ihåg att man inte får särskilt god bildkvalitet på avstånd, eftersom bilden kröker sig. Det finns mjukvara som till viss del kan lindra det problemet.

Rörelsesensorer

Många moderna kameror för hemmabruk har rörelsesensorer. Det gör att kameran aktiveras när någon (eller något) rör sig inom det bevakade området. Således spelar inte kameran in bild och ljud hela tiden, utan enbart när rörelsesensorerna aktiveras. Många modeller på marknaden har användarvänliga delar av appen där rörelsesensorerna enkelt kan ställas in. Kanske vill ni inte att de ska aktiveras framför ytterdörren eller inne på terrassen? I många appar är det så enkelt som att rita ett streck med fingret.

Bildkvaliteten i en övervakningskamera

Bildkvaliteten är avgörande för att se detaljer på lite längre avstånd. Många modeller idag filmar i 4K UHD utan att för den delen anses vara dyr. Med god upplösning är det möjligt att till exempel se ansikten, kläder, registreringsskyltar på avstånd. Upplösningen är kanske inte lika viktig om det är ett litet område som ska bevakas. Är det relativt stort är det nog värt att lägga lite extra för att få en övervakningskamera med riktigt bra bild. Ha även vidvinkeln i åtanke – bilden manipuleras av linsen och det är svårt att se på längre avstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *