Kontakta advokat – när, hur och varför?

Det finns många tillfällen där en advokat kan komma till nytta – alltifrån vid avtalsskrivning till vid skilsmässor och vårdnadstvister. Att kontakta advokat för att få rådgivning i olika frågor är också vanligt och det kan ibland finns möjlighet att få det kostnadsfritt. Läs mer om att kontakta en advokat här.

Kontakta advokat – när och varför?

Det finns många olika orsaker till att man kan behöva kontakta advokat för hjälp eller rådgivning. Det kan handla om något så enkelt som att upprätta ett avtal av något slag eller om något mer avancerat, så som att få hjälp inför och under en vårdnadstvist.

Varför man kontaktar advokat för hjälp i dessa situationer är kort och gott för att det kan vara helt avgörande för framtiden. Kanske inte när det gäller att skriva ett avtal, men vid en skilsmässa, vårdnadstvist eller annan tvist är det viktigt att man får korrekt juridisk hjälp.

Advokat för hjälp med rättsfrågor

Att kontakta advokat för hjälp och/eller rådgivning är inte svårt – det som däremot kan vara svårt är att välja rätt advokat. Många advokater är specialiserade inom speciella områden, till exempel familjerätt, och för att få så bra hjälp som möjligt kan man alltså behöva göra en del efterforskningar.

  • Exempel 1 – Anna behöver kontakta advokat för att få rådgivning och hjälp inför och under en vårdnadstvist. För att få så bra hjälp som möjligt är det fördelaktigt att välja en advokat som är specialiserad inom familjerätt. Hon kan välja att anlita första bästa – eller att försöka hitta den advokat som är bäst inom sitt område.
  • Exempel 2 – Malin behöver juridisk rådgivning i en fråga som rör hennes företag och har ingen aning vilken advokat hon ska anlita. En väg för henne att gå är att kontakta en advokatbyrå för att få tips på någon duktig advokat som arbetar där.

Det är alltså inte så svårt att kontakta advokat för hjälp men däremot kan det vara svårt att veta vilken advokat man ska kontakta. Vet man inte kan man kontakta en byrå för att få hjälp och rådgivning inför valet. Det kan också vara bra att veta att en advokat troligen inte tar på sig ett uppdrag där denne saknar kunskaper så att välja ”fel” är nästintill omöjligt. Det viktigaste är egentligen att man känner tillit till den man får hjälp från – annars kan det vara bra att leta efter någon annan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *