Ibland kan ett stambyte i Stockholm ersättas av en relining

Det finns mycket att tänka på när du står inför ett stambyte i Stockholm i din fastighet. Många gånger är det säkrast att byta ut stammarna helt och hållet för att på så vis få ett nytt och fräscht rörsystem på plats. I andra fall kan det vara en bra idé att istället utföra en relining. Så hur ska du som fastighetsägare kunna veta vilket av dessa alternativ som passar bäst i just ditt enskilda fall? Läs vidare så ska vi försöka ge dig några ledtrådar!

Då bör du göra en relining respektive ett stambyte i Stockholm

Det finns många faktorer att ta i beaktande när du väljer mellan att utföra en relining eller ett stambyte i Stockholm. Till att börja med spelar skicket på de befintliga rören i rörsystemet stor roll. Om rören skulle vara väldigt skadade är det vanligtvis bättre att byta ut dem. Men om de fortfarande är i någorlunda gott skick kan du istället välja att renovera rören istället för att helt och hållet byta ut stammarna.

Men det finns även fler saker som du bör ta hänsyn till när du ska fatta detta beslut. Till exempel dessa:

  • Rörens tillverkningsmaterial. Faktum är att även rörens tillverkningsmaterial har stor betydelse. Ibland kan rören vara tillverkade av sköra material såsom gjutjärn, och då är det ofta bättre att byta ut dem. Idag finns det nämligen mer flexibla material att tillgå såsom PVC-plast.
  • Rörens ålder. Det är inte bara materialet som är viktigt – dessutom spelar rörens ålder också stor roll. Om de är äldre kan det vara bättre att utföra ett stambyte än en relining.

Ta reda på vilket alternativ som passar bäst och anlita sedan rätt aktör

Ovan har vi gått igenom de faktorer som påverkar huruvida din fastighet bör genomgå ett byte av stammarna eller en relining. Beroende på utfallet bör du kontakta en aktör som kan utföra ett stambyte i Stockholm eller en rörinfodring (ibland är detta en och samma aktör).

Generellt sett är det alltså bättre att göra en relining om rörsystemet är i gott skick och då rören är lite nyare samt tillverkade i ett mer flexibelt material. Om rören däremot är väldigt skadade, gamla eller tillverkade av lite skörare material kan det vara bättre att helt enkelt byta stammarna i fastigheten.