Hur väljer man flyttfirma?

I städer där det finns ett stort utbud av flyttfirmor är valet inte alltid så lätt. Det kan kännas svårt att veta vilken flyttfirma man ska välja inför flytten men genom att lägga ner lite jobb på att kolla upp utbudet och jämföra det går det att bilda sig en bra uppfattning kring vilken som kan tänkas passa bäst utifrån det egna behovet. Nedan följer några tips och råd inför valet.

Hur ser utbudet ut?

För att hitta den flyttfirma som passar bäst är en bra start att se över hur utbudet faktiskt ser ut. Finns det ett bara ett par firmor att välja bland, eller känns utbudet nästan oändligt? Inför nästa steg, med att jämföra, är det hur som helst bra att välja ut minst 3–4 stycken att jämföra mot varandra, för att se vilka likheter och skillnader som finns.

Är utbudet väldigt stort kan det vara bra att jämföra fler än så men man kan förslagsvis börja med att plocka ut dom som känns mest tilltalande, för att se om någon av dom slutligen faller en i smaken.

Saker att jämföra inför val av flyttfirma

Nu till nästa steg – att jämföra. Men vad är det egentligen man ska jämföra? Listan kan göras lång och en första sak att kolla upp är att alla firmor är registrerade för F-skatt och har ett organisationsnummer. Dom flesta har det, men på platser där det finns ett väldigt stort utbud kan det dessvärre finnas oseriösa firmor och sådana ska man såklart undvika att anlita.

  • Pris – Många väljer flyttfirma utefter priset och givetvis kan det vara en viktig faktor – åtminstone väl värt att jämföra eftersom priserna trots allt kan skilja sig en del. En del kan ta mer betalt tack vare att dom skaffat sig ett gott rykte men det finns också dom som tar ett oförtjänt högt pris.
  • Tjänster – För den som behöver en flyttfirma som erbjuder fler tjänster än bara transport är såklart även tjänsteutbudet värt att jämföra. Andra tjänster som brukar finnas att välja till är till exempel hjälp med att packa och packa upp, samt magasinering av hela eller delar av bohag.
  • Försäkring – Sist men inte minst – dom flesta firmor har en försäkring, som går in och täcker upp om något mot förmodan skulle skadas eller gå sönder under flytten. Detta är dock inget man bör ta för givet att alla ha – utan bör alltså kollas upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *