Fördelar och nackdelar med One.com

One.com är ett webbhotell som valt en lite annan inriktning än många andra webbhotell i Sverige. Beroende på vilka behov som finns kan därmed detta webbhotell vara bäst – eller bland de sämre. Här presenteras några av de tydligare fördelarna och nackdelarna med One.com

Fördelar med One.com

 • Billig paketlösning
  Det är möjligt att köpa ett komplett paket för under 49 kronor per månad. Det innebär därmed en årsavgift på ca 600 kr. Det som då ingår är webbhotell, ett domännamn och tillgång till flera publiceringsverktyg.

  Detta kan ställas mot många av deras konkurrenter som tar upp mot 1000 kr per år för webbhotellet och sedan ca 120 kr per domännamn. Utifrån detta upplägg passar One.com både till privatpersoner och företag.

 • Snabb mailsupport
  Flera recensioner lyfter upp företagets mailsupport som en styrka. Detta nämns även på många recensionssidor så som Trustpilot och liknande.
 • Gratis domän första året
  Oavsett vilken paket som väljs ingår en domän gratis första året.

Nackdelar med One.com

 • Styrs av antalet webbplatser
  One.com har fem olika paket som kostar från 49 kronor per månad till 189 kronor per månad. De olika paketen innehåller exempelvis plats för olika många domäner. Den som kostar 89 kronor per månad har exempelvis bara plats för en domän medan den för 189 kronor per månad har plats för 10 domäner.

  Detta skapar stora begränsningar för de som jobbar med ett stort antal domäner. Priset går snabbt uppåt och det kan därmed vara betydligt billigare att välja ett webbhotell med fast pris för hotell och sedan lågt pris per domän – utan begränsningar i antal.

 • Svag E-handel
  One.com har visserligen stöd för exempelvis WooCommerce inom WP men har inte samma utbud av tjänster och produkter som vissa av dess konkurrenter. Är det specifikt en E-handel som ska byggas upp finns enklare och eventuellt mer prisvärda alternativ. Detta inte minst för de som vill göra det enkelt för sig och hyra E-handelsplattformar och mallar.

Om One.com

One.com är ett webbhotell som erbjuder mer än bara hosting. De delar upp sina tjänster i tre kategorier:

 • Starta: Köp domän, webbhosting, Email
 • Bygg: WP, Hemsideprogram, Webbshop
 • Väx: Säkerhet och marknadsföring

Källa: Fördelarna och nackdelarna är en sammanfattning av en recension på svenskawebbhotell.nu. I andra recensioner kan självklart andra punkter nämnas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *