Fastighetsboxar kan vara stående, vägghängda eller ingjutna

När det kommer till att köpa fastighetsboxar för flerfamiljshus är det upp till fastighetsägaren att göra detta köp. Det finns ett brett utbud av boxar och postfack att välja mellan. Det innebär att du som fastighetsägare har möjlighet att välja en modell som passar den aktuella fastigheten väldigt väl.

Till att börja med behöver du välja huruvida posten ska levereras i en box utomhus eller inomhus. Om du väljer alternativet med montering inomhus är en lämplig placering av boxen i trappuppgången eller i entrén till huset. Det är av förklarliga skäl vanligare att man väljer att hantera posten inomhus, innanför ytterdörren. Detta är den lösning som såväl brevbärare som boende vanligtvis föredra. Men det är som sagt upp till dig som fastighetsägare att fatta beslut kring detta.

Helt klart är dock att fastighetsboxar är att föredra framför andra lösningar för mottagande av post. Dessa boxar blir allt vanligare i flerfamiljshus och det finns goda skäl till att så är fallet. Nedan tittar vi närmare på två av de lösningar som du har att välja mellan: vägghängd box respektive en box som gjuts in i väggen.

Besök sidan fastighetsboxar.com om ni vill köpa fastighetsboxar till bästa pris.

Är vägghängda fastighetsboxar eller ingjutna boxar att föredra?

Som vi redan har avslöjat finns det flera alternativ till stående fastighetsboxar. Två av de mer populära alternativen är vägghängda fastighetsboxar samt boxar som gjuts in i väggen. Fördelarna med de bägge alternativen är att:

  • Vägghängda boxar är ett populärt alternativ till stående sådana. Fördelen med denna lösning är att dessa boxar är ganska enkla att montera. Även om boxen hängs upp på väggen kan den dessutom avlägsnas hyfsat enkelt vid behov. På denna punkt skiljer sig dessa boxar åt från de ingjutna, som alltså gjuts in i själva väggen.
  • Ingjutna boxar har fördelen att de frigör extra mycket utrymme i entrén till fastigheten. Dessutom riskerar de inte vara i vägen i händelse av en nödsituation, såsom en brand. På så vis kan det vara en bra investering att gjuta in boxen i entrén istället för att hänga upp den på väggen. Med det sagt kräver förstås denna lösning lite mer planering och arbete med monteringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *