Det finns en typ av catering i Stockholm för varje ändamål

Många människor finner det väldigt utmanande att planera ett evenemang. En av svårigheterna är att förstå vilka olika typer av cateringtjänster det finns och vilken som lämpar sig bäst för ändamålet. För att du enklare ska kunna göra detta behöver du förmodligen få lite bättre koll på utbudet. Här går vi därför igenom några av de typer av catering i Stockholm som du har möjlighet att beställa!

4 exempel på olika typer av catering i Stockholm som du kan beställa

Dessa är några av de vanligaste typerna av cateringtjänster som du kan beställa i huvudstaden:

  1. Bröllopscatering. Detta är en av de vanligaste typerna av catering i Stockholm som huvudstadens invånare använder sig av. Samtidigt är detta en relativt bred kategori – ett bröllop kan ha någon av flera olika sorters catering beroende på en rad olika faktorer. De viktigaste faktorerna är huruvida bröllopet är lite mindre och enkelt eller stort och stilfullt. Här kan serveringspersonalen med fördel röra sig i lokalen och servera gästerna vid deras bord.
  2. Företagscatering. När det kommer till företagsevenemang har de anställda hos ett eller flera företag samlats för att umgås och äta tillsammans. Många företag anordnar stora evenemang där bland annat frågor som rör företagets verksamhet berörs. Antalet gäster brukar dock inte var jättestort i förhållande till exempelvis en bröllopscatering. Därför kan det även här vara aktuellt med bordsservering när det är dags att utfodra gästerna.
  3. Buffécatering. En buffé är en samling av flera olika rätter där rätterna hålls uppvärmda under den tid som evenemanget äger rum. Här sker ingen bordsservering utan de olika gästerna tar istället mat och dryck på egen hand. Ofta bildar man en kö och låter gästerna ta mat i tur och ordning. Detta är en uppskattat form av catering då gästerna ges möjlighet att mingla runt. Den kan också vara såväl tids- som kostnadsbesparande.
  4. Food truck-catering. Detta är en ganska ny företeelse här hemma i Sverige. Här används en food truck som kök och den lilla lastbilen kan köras till den plats där evenemanget äger rum. Från denna serveras sedan gästerna mat och dryck. Detta är också en variant som sparar värden en hel del tid (och vanligtvis även pengar) jämfört med vissa andra varianter.